Vidcard/CPU/Farcry problems (two)

Discussion in 'OT Technology' started by GuOD, Dec 27, 2004.

  1. GuOD

    GuOD mcflurry diet

    Joined:
    May 19, 2003
    Messages:
    7,366
    Likes Received:
    0
    Location:
    Toronto
    Problem 1:
    When I go into video settings and do auto detect, it ALWAYS sets it to the lowest possible video quality but I have an athlon 64 3200+, 1gb ram, 6800GT

    Problem 2:
    When I do set the video to high/very high and walk outside in the first area, all the ground/far background is black with no texture on it. Even when I walk up close it remainds black and the texture never covers it.

    Any solutions??
    Thanks!
     
  2. Fee

    Fee Boba Fett Likes the Nips

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    0
    Location:
    TN
    latest drives, DX 9.0c and FC 1.3?
     
  3. GuOD

    GuOD mcflurry diet

    Joined:
    May 19, 2003
    Messages:
    7,366
    Likes Received:
    0
    Location:
    Toronto
    latest drivers, farcry/DX version on the farcry CD that came with the video card
     
  4. legendary91l

    legendary91l DP Ownz Yoo!

    Joined:
    Jul 12, 2001
    Messages:
    1,727
    Likes Received:
    0
    Location:
    Atlanta, GA
    What AGP speed are you running at? Try bumping it down from 8x to 4x and see what happens. Just something to try.
     
  5. skooter

    skooter Guest

    Do you have your motherboard AGP drivers installed? When you goto Display Properties->Settings->Advanced and click on your video card what does it say under Adapter Information for Bus Speed?
     
  6. Leb_CRX

    Leb_CRX OT's resident terrorist

    Joined:
    Apr 22, 2001
    Messages:
    39,994
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ottawa, Canada
    for prob #1 it's normal, I have the same thing on my 9800 pro

    for #2, all suggestions are good so far, none other I can think of
     
  7. GuOD

    GuOD mcflurry diet

    Joined:
    May 19, 2003
    Messages:
    7,366
    Likes Received:
    0
    Location:
    Toronto
    Reinstalled the drivers/directx/updated farcry and everything is working fine now. auto detect sets all settings to high.

    I noticed on ALOT of reviews, in the display properties for the vid card people have more options on the left nvidia panel like clock speed/memory etc but I don't have those? Are they using different drivers or something?
     
  8. skooter

    skooter Guest

Share This Page