USB Problem

Discussion in 'OT Technology' started by WiKiD, Mar 7, 2005.

  1. WiKiD

    WiKiD U MAD?

    Joined:
    May 8, 2001
    Messages:
    7,893
    Likes Received:
    2
    Some time ago the USB ports on my Chaintech VNF3-250 stopped working. I do not recall changing anything on the computer when this happened. I have re-installed windows and played with any bios setting i can find. I checked the device manager and it does not show any errors for the USB ports. For now i am using a PCI card for my USB devices but my Dell DJ will not work with the card for some odd reason so i need to fix this problem. Any suggestions?
     
  2. www.techdo.com

    www.techdo.com New Member

    Joined:
    Mar 5, 2005
    Messages:
    198
    Likes Received:
    0
    Location:
    Europe
    Try upgrading the BIOS
     
  3. mustang5oh

    mustang5oh New Member

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Location:
    Alexandria, Va-DC metro
    yea try your bios. I see you are using a pci card. Does your board have any onboard usb ports? if so try them. And make sure your usb is not disabled in bios
     
  4. WiKiD

    WiKiD U MAD?

    Joined:
    May 8, 2001
    Messages:
    7,893
    Likes Received:
    2
    It has 4 onboard ports, i am using the PCI card just so i can keep my keyboard and digi cam and such working.
     
  5. WiKiD

    WiKiD U MAD?

    Joined:
    May 8, 2001
    Messages:
    7,893
    Likes Received:
    2
    So how do i go about reflashing? Never done it before. I went to Chaintech's site and downloaded the latest bios but the manual or site has no intstructions on how to reflash it.
     
  6. www.techdo.com

    www.techdo.com New Member

    Joined:
    Mar 5, 2005
    Messages:
    198
    Likes Received:
    0
    Location:
    Europe
    what is the site ?
     
  7. WiKiD

    WiKiD U MAD?

    Joined:
    May 8, 2001
    Messages:
    7,893
    Likes Received:
    2
  8. www.techdo.com

    www.techdo.com New Member

    Joined:
    Mar 5, 2005
    Messages:
    198
    Likes Received:
    0
    Location:
    Europe

    Full instructions here

    http://www.chaintechusa.com/tw/Download/BIOS/engBIOSv2.doc
     
  9. WiKiD

    WiKiD U MAD?

    Joined:
    May 8, 2001
    Messages:
    7,893
    Likes Received:
    2
    well son of a bitch, it has said "Decompress "AWDFLASH.EXE" from BIOS, Please Wait ... " for about 5 min now.
     
    Last edited: Mar 10, 2005
  10. WiKiD

    WiKiD U MAD?

    Joined:
    May 8, 2001
    Messages:
    7,893
    Likes Received:
    2
    still hasnt changed, i am afraid to reset it haha :noes: :noes:
     
    Last edited: Mar 10, 2005
  11. WiKiD

    WiKiD U MAD?

    Joined:
    May 8, 2001
    Messages:
    7,893
    Likes Received:
    2
    Well i reset and nothing happened. i still cant get past the startup screen for some reason though
     
  12. WiKiD

    WiKiD U MAD?

    Joined:
    May 8, 2001
    Messages:
    7,893
    Likes Received:
    2
    Ok, so i put the new bios and awdflash.exe on a disk and booted int eh command prompt. In the A directory i typed awdflash VN120A19.BIN it then goes to what appears to be the awdflash screen and just freezes again. I am beginning to think this mobo is just Fubar.
     

Share This Page