Sound?

Discussion in 'OT Technology' started by 04JETTA, Sep 23, 2007.

  1. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
    for some reason the sound on my computers not working i think its the sound card but idk anybody got any ideas
     
  2. MAD PUNK inDC

    MAD PUNK inDC Sic Semper Tyrannis

    Joined:
    Mar 16, 2000
    Messages:
    86,393
    Likes Received:
    1
    Location:
    the machine
    what happened before it died?
     
  3. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
    i was watching a movie then all of the sudden my computer froze so i turn it off turn it back on now nothing
     
  4. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
  5. deusexaethera

    deusexaethera OT Supporter

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Messages:
    19,712
    Likes Received:
    0
    Open Device Manager and look for anything with a ! next to it.
     
  6. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
    tried that didnt work
     
  7. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
    BUMPY
     
  8. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
    FRIGGIN BUMP
     
  9. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
    umm hello?
     
  10. rsxm5

    rsxm5 OT Supporter

    Joined:
    Oct 13, 2002
    Messages:
    2,961
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Diego, CA
    Go to control panel, and then sound and audio devices.... Is the correct device selected for playback?
     
  11. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
    no but nothing else appears its just taht one thing ive never even heard of i have a creative sound card and it says SoundMAX Digital Audio
     
  12. rsxm5

    rsxm5 OT Supporter

    Joined:
    Oct 13, 2002
    Messages:
    2,961
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Diego, CA
    Ok, so you have a creative sound card, and your onboard audio enabled at the same time? Go into your BIOS and disable your onboard audio.
     
  13. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
    uh how BIOS always confuses me
     
  14. rsxm5

    rsxm5 OT Supporter

    Joined:
    Oct 13, 2002
    Messages:
    2,961
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Diego, CA
    Have your motherboard manual? Otherwise, press DEL or F2, or whatever it is to get into your BIOS... just look around till you see something about Onboard Audio... change enabled to disabled.
     
  15. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
    ok i think i know wat u mean
     
  16. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
    works!!!!thanks so much 04JETTA out
     
  17. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
    DAMN back again now its saying no audio device detected
     
  18. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
  19. Doomsday

    Doomsday XXX

    Joined:
    Mar 14, 2000
    Messages:
    14,902
    Likes Received:
    0
    Location:
    Minnesota
    go to device manager.
    on Sound, video and game controllers,... what does it say about your sound card?

    have you tried uninstall/reinstall drivers?
     
  20. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
    i dont even see my sound card listed i see:
    Audio Codecs
    Legacy Audio Drivers
    Media Control Devices
    Unimodem Half-Duplex Audio Device
    Video Codecs
     
  21. Doomsday

    Doomsday XXX

    Joined:
    Mar 14, 2000
    Messages:
    14,902
    Likes Received:
    0
    Location:
    Minnesota
    anything on device manager that has a "!"?
     
  22. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
    nope nothin
     
  23. Doomsday

    Doomsday XXX

    Joined:
    Mar 14, 2000
    Messages:
    14,902
    Likes Received:
    0
    Location:
    Minnesota
    post full pc specs

    looks like your sound device is the Unimodem Half-Duplex Audio Device
     
  24. 04JETTA

    04JETTA OT Supporter

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    1
    Location:
    The Prarie State/The Hoosier State
    Dell Dimension 4600
    Microsoft Windows XP Home Edition Version 2002 Service Pack 2
    1.5 GB ram
    Intel Pentium 4 2.8 GHz
    PNY GeFORCE 6200 AGP 8X 256MB DDR
    Samsung 300GB HDD and a 40GB HDD (forget the make)
    standerd power supply
    Lite-On LTN 486S 48x Max
    TEAC DVD+RW DV-W58E
    Floppy Disk Drive
    standerd everything else
     
  25. Doomsday

    Doomsday XXX

    Joined:
    Mar 14, 2000
    Messages:
    14,902
    Likes Received:
    0
    Location:
    Minnesota
    ok try this:

    Right Click My Computer > Manage > Services and Applications > Services
    Look for anything "Audio" > Right Click > Make sure it's not disabled.

    Or download this and install (this is the Dimension 4600 onboard sound driver):
    http://ftp.us.dell.com/audio/R94481.EXE
     

Share This Page