WEB Review my CMS

Discussion in 'OT Technology' started by DarkMindZ, Oct 25, 2007.

  1. DarkMindZ

    DarkMindZ New Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Location:
    DarkMindZ.com
    Okay, so I was coding a CMS for 2 months now, and a forum.

    fully in PHP, secure, now thats what I know :),, I need your suggestions to improve it.

    suggestions please.. be harsh I dont mind :), I need to improve it to the max!


    /* Note to admins: if this is an ad, delete it please. */

    CMS :
     
  2. MrBrotato

    MrBrotato New Member

    Joined:
    Sep 7, 2005
    Messages:
    5,558
    Likes Received:
    0
    Wow, you coded all that from scratch? That is pretty cool, the forum also?
     
  3. DarkMindZ

    DarkMindZ New Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Location:
    DarkMindZ.com
    Yes, everything on there :)

    any suggestions?
     
  4. MrBrotato

    MrBrotato New Member

    Joined:
    Sep 7, 2005
    Messages:
    5,558
    Likes Received:
    0
    The only thing I really noticed was when viewing threads in the forum.

    Above the first post is a bread crumb trail like "Forum Home >> Threads >> Post >>" but then nothing appears after Post >> And in the first post above the username you see "Subject:" which I think should be in the bread crumb trail above.

    That just seemed kind of awkward to me, other than that it looks fine.

    EDIT: I just noticed on your register page you have a verification code that has to be entered, I think someone could easily code a bot to read that and still automatically signup. I had a forum and I custom made my own verification thing exactly like that and someone had auto signups later that day :\. Might want to do a captcha image thing.
     
  5. DarkMindZ

    DarkMindZ New Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Location:
    DarkMindZ.com
    Ah, I will work on the forums part...

    what is going to happen is:

    Forum Home >> General Discussion >> Title Here


    well about the captcha, hmm someone tried to code a bot, but if you notice in the source code, there are some fake activation code, that have stopped ALOT of people now..

    and, I am using lightpspeed webserver for the host... and when I installed GD2 library, it kept crashing and having weird errors :S

    so thats why, I need to find another way than an image captcha..
     
  6. MrBrotato

    MrBrotato New Member

    Joined:
    Sep 7, 2005
    Messages:
    5,558
    Likes Received:
    0
    You could do some logic puzzles, I have seen a few sites do this...

    1 + 3 = ?
    The sky is what color?

    Users with cognitive thinking problems may have issues, but I doubt there are too many of those on your stie.
     
  7. kingtoad

    kingtoad OT Supporter

    Joined:
    Sep 2, 2003
    Messages:
    55,998
    Likes Received:
    35
    Location:
    Los Angeles
    Pretty slick, dude.

    Looks like a rip off of HTS. No pun intended. One thing I would suggest adding is input filters for your forums.
     
  8. Jesse

    Jesse PSN: iamajesse; XBL: Inhale My Rod; G8 GT crew; Ne OT Supporter

    Joined:
    Jan 12, 2005
    Messages:
    25,648
    Likes Received:
    0
    Location:
    California :: (925)
    I like the users. May have to borrow them :o
     
  9. Jesse

    Jesse PSN: iamajesse; XBL: Inhale My Rod; G8 GT crew; Ne OT Supporter

    Joined:
    Jan 12, 2005
    Messages:
    25,648
    Likes Received:
    0
    Location:
    California :: (925)
  10. Jesse

    Jesse PSN: iamajesse; XBL: Inhale My Rod; G8 GT crew; Ne OT Supporter

    Joined:
    Jan 12, 2005
    Messages:
    25,648
    Likes Received:
    0
    Location:
    California :: (925)
    Also, I think you have too much ad-junk between posts in the forum. What I would do is throw an ad under the very first post, and leave it at that. I shouldn't have to see this hacker safe crap every other reply or so.

    Actually, I think that is just someone's sig.. though, it looks like it's a whole new post. Might want to group the post with the sig, and limit the size.
     
  11. Jesse

    Jesse PSN: iamajesse; XBL: Inhale My Rod; G8 GT crew; Ne OT Supporter

    Joined:
    Jan 12, 2005
    Messages:
    25,648
    Likes Received:
    0
    Location:
    California :: (925)
    And a forum search would be helpful :o
     
  12. DarkMindZ

    DarkMindZ New Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Location:
    DarkMindZ.com
    Ah good idea for the logical challs :)

    `One thing I would suggest adding is input filters for your forums.`

    hm, what do you mean? its pretty secured / filtered.

    @jesse, thanks I will fix the links now :)

    and yea those are sigs, and it shows directly under everyones post, but yea you are most prolly got used to the vB and PHPBB and so on look. :p

    we are changing some layout issues soon, making it a bit wider and adding more xHTML and AJAX into it.

    search engine is coming soon :) its on my to-do list
     
  13. Jesse

    Jesse PSN: iamajesse; XBL: Inhale My Rod; G8 GT crew; Ne OT Supporter

    Joined:
    Jan 12, 2005
    Messages:
    25,648
    Likes Received:
    0
    Location:
    California :: (925)
    I'm used to not seeing sigs at all. On your layout, its like a one inch gap under the user's post, THEN the sig. So the sig seems like it's a whole new post. Rather annoying if you ask me.
     
  14. DarkMindZ

    DarkMindZ New Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Location:
    DarkMindZ.com
    oh allright, I will figure something out..

    maybe have it an option to see sigs or not, in the users profile :)
     

Share This Page