A&P Pocketwizards @ 1/250 showing banding

Discussion in 'Lifestyle' started by Ty Webb, Mar 22, 2010.

  1. Ty Webb

    Ty Webb You don't have to go to college. This isn't Russia

    Joined:
    Dec 17, 2004
    Messages:
    10,927
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bushwood Country Club
    Some of my images with my pocketwizards @ 1/250 are showing some significant banding.

    Any ideas why?
     
  2. AbortionSurvivor

    AbortionSurvivor Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2002
    Messages:
    3,016
    Likes Received:
    0
    Location:
    Nor. Cal
    first thing i would check are the PW batteries and if they need a recharge.
     
  3. turbodude

    turbodude Just a photographer OT Supporter

    Joined:
    Jun 17, 2002
    Messages:
    10,118
    Likes Received:
    4
    Location:
    Las Vegas
    Banding or black edges. Two completely different things.

    I would check the sync speed of your camera. If you are shooting a 5d, then the max sync is 1/200.
     
  4. derekOT

    derekOT New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    1,086
    Likes Received:
    0
    Location:
    Calgary, AB
    yep, 5d2 only syncs to 1/200
     
  5. Girth

    Girth ¯\_(ツ)_/¯ OT Supporter

    Joined:
    Jun 28, 2002
    Messages:
    71,426
    Likes Received:
    109
    Location:
    Houston
    I get the same thing sometimes at 1/200th... random pics, not all the time. :noes:
     
  6. ok_computer

    ok_computer OT Supporter

    Joined:
    Jan 24, 2005
    Messages:
    15,615
    Likes Received:
    0
    Location:
    Edmonton, AB, Canada
    full frame cams are awful for that :hs:
     
  7. Ty Webb

    Ty Webb You don't have to go to college. This isn't Russia

    Joined:
    Dec 17, 2004
    Messages:
    10,927
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bushwood Country Club
    Yeah, definite banding.

    That would explain it! Thanks!:bowdown: :rofl:
     
  8. ok_computer

    ok_computer OT Supporter

    Joined:
    Jan 24, 2005
    Messages:
    15,615
    Likes Received:
    0
    Location:
    Edmonton, AB, Canada
    D70 no lines at 1/1000 :bowdown:

    subtle ironic bragging post
     
  9. derekOT

    derekOT New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    1,086
    Likes Received:
    0
    Location:
    Calgary, AB
    ccd + leaf shutter cams ftw for shooting on strobes!
     
  10. derekOT

    derekOT New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    1,086
    Likes Received:
    0
    Location:
    Calgary, AB
    really? on pocketwizards?
     
  11. ok_computer

    ok_computer OT Supporter

    Joined:
    Jan 24, 2005
    Messages:
    15,615
    Likes Received:
    0
    Location:
    Edmonton, AB, Canada
    I think Girth is Nikon.. so there's no new PW yet to let us shoot faster :hs:
     
  12. ok_computer

    ok_computer OT Supporter

    Joined:
    Jan 24, 2005
    Messages:
    15,615
    Likes Received:
    0
    Location:
    Edmonton, AB, Canada
    :werd: Im'a bring my blad out :noes:

    notrly.
     
  13. derekOT

    derekOT New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    1,086
    Likes Received:
    0
    Location:
    Calgary, AB
    but 1/200 should be well within sync speed on the pw plus 2 with a d700
     
  14. ok_computer

    ok_computer OT Supporter

    Joined:
    Jan 24, 2005
    Messages:
    15,615
    Likes Received:
    0
    Location:
    Edmonton, AB, Canada
    still fucks up sometimes.. not a consistent thing though.
     
  15. derekOT

    derekOT New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    1,086
    Likes Received:
    0
    Location:
    Calgary, AB
    baller!

    Imma bring my 1D mark 1 out
     
  16. turbodude

    turbodude Just a photographer OT Supporter

    Joined:
    Jun 17, 2002
    Messages:
    10,118
    Likes Received:
    4
    Location:
    Las Vegas
    thats why i own one. :) i just wish teh screen were bigger and i could reverse the EC dial
     
  17. Girth

    Girth ¯\_(ツ)_/¯ OT Supporter

    Joined:
    Jun 28, 2002
    Messages:
    71,426
    Likes Received:
    109
    Location:
    Houston
    ya, but its not a consistent thing... it only does it randomly. I've even had it do it at 1/250th, which made me look at my shutter just to be sure.
     
  18. derekOT

    derekOT New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    1,086
    Likes Received:
    0
    Location:
    Calgary, AB
    At least you can zoom in on the D70S

    the 1D can't zoom in AT ALL, chimping is not an option :wtc:

    But luckily I guess, all shots are shot no wider than f/4 and the 1d focus system is great so its not as bad i guess.
     
  19. ok_computer

    ok_computer OT Supporter

    Joined:
    Jan 24, 2005
    Messages:
    15,615
    Likes Received:
    0
    Location:
    Edmonton, AB, Canada
    I have 4 D70's just in case the new PW never come out :rofl:
     
  20. Girth

    Girth ¯\_(ツ)_/¯ OT Supporter

    Joined:
    Jun 28, 2002
    Messages:
    71,426
    Likes Received:
    109
    Location:
    Houston
    I'm going to play w/ tits' TTL PW on his camera to determine if I even want it when it comes out for Nikon. I'm ok sticking to the Plus IIs I already have, but I'm always willing to try new things. :dunno:
     
  21. ok_computer

    ok_computer OT Supporter

    Joined:
    Jan 24, 2005
    Messages:
    15,615
    Likes Received:
    0
    Location:
    Edmonton, AB, Canada
     
  22. Girth

    Girth ¯\_(ツ)_/¯ OT Supporter

    Joined:
    Jun 28, 2002
    Messages:
    71,426
    Likes Received:
    109
    Location:
    Houston
    you want me to put the wine in which one of your holes...? :eek3:
     
  23. derekOT

    derekOT New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    1,086
    Likes Received:
    0
    Location:
    Calgary, AB
    Haha,
    I better start building my 1D army!

    But even with the new PWs I would think itd be difficult to run your remotes with them because the distance for them is only like 30 feet from what I have heard. Wouldn't that kind of range make it difficult/impossible for some of your remotes?
     
  24. ok_computer

    ok_computer OT Supporter

    Joined:
    Jan 24, 2005
    Messages:
    15,615
    Likes Received:
    0
    Location:
    Edmonton, AB, Canada
    I thought that was just a canon problem, and just a problem with a small percentage of the PW's? I would assume they have range similar to old ones, sure fucking hope so.
     
  25. derekOT

    derekOT New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    1,086
    Likes Received:
    0
    Location:
    Calgary, AB
    I hope so, but from what I heard, you gotta hard wire and have the reciever at ice level and only 25-30 feet from your shooting position

    does shooting at 1/1,000 on your d70s mean you only catch half the flash power from your b1600s? Becuase the flash duration is 1/600 but you're shutter is only open for roughly half that
     

Share This Page