A&P on-camera flash (XTi) quit working. wtf?

Discussion in 'Lifestyle' started by ace3, May 13, 2007.

  1. ace3

    ace3 mouthify my wang.

    Joined:
    May 4, 2001
    Messages:
    122,632
    Likes Received:
    22
    Location:
    Omaha NebrASSka Posts: 15
    i have an XTi and a 420EX flash. the batteries on my flash ran out last night, so i took the flash off, and hit the button on the side of the camera to pop up the on-camera flash (AV mode) ... nothing happened.

    tried power cycling the camera, no dice. tried turning it to full-auto mode and taking a pic in a dark room, no dice.

    what could be happening? even if i pry the flash up with my fingers, it still doesn't fire when it really should.

    :dunno:
     
  2. mobbarley

    mobbarley Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2005
    Messages:
    9,256
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sydney
    they normally go "click click click" as they try to release the flash. check custom functions?
     
  3. mattsb2000

    mattsb2000 OT Supporter

    Joined:
    Jun 15, 2003
    Messages:
    61,666
    Likes Received:
    1
    Location:
    San Bernardino, CA
    The shoe switch is probably dirty, or has shit wedged in it.
     
  4. mattsb2000

    mattsb2000 OT Supporter

    Joined:
    Jun 15, 2003
    Messages:
    61,666
    Likes Received:
    1
    Location:
    San Bernardino, CA

    It will throw an error and lock up if it doesn't open.

    The hot shoe switch is full of shit.
     
  5. mobbarley

    mobbarley Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2005
    Messages:
    9,256
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sydney
    theres a switch in the hot shoe? i thought it was electronic..
     
  6. mobbarley

    mobbarley Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2005
    Messages:
    9,256
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sydney
    crikey dick. there is too under the right hand shoulder.
     
  7. mattsb2000

    mattsb2000 OT Supporter

    Joined:
    Jun 15, 2003
    Messages:
    61,666
    Likes Received:
    1
    Location:
    San Bernardino, CA

    Told you. :rofl:
     
  8. David

    David New Member

    Joined:
    Nov 30, 2004
    Messages:
    9,384
    Likes Received:
    0
    Location:
    Sacramento, CA
    whoa, i've never seen that :rofl:
     
  9. nicklk

    nicklk New Member

    Joined:
    Aug 27, 2004
    Messages:
    23,760
    Likes Received:
    0
    Location:
    Denver, CO
    Is this switch on the XT? I dont see a switch?
     
  10. mattsb2000

    mattsb2000 OT Supporter

    Joined:
    Jun 15, 2003
    Messages:
    61,666
    Likes Received:
    1
    Location:
    San Bernardino, CA

    It doesn't look like a switch, it's more of a spring.

    Look inside the right shoulder of the hotshoe mount.
     
  11. ace3

    ace3 mouthify my wang.

    Joined:
    May 4, 2001
    Messages:
    122,632
    Likes Received:
    22
    Location:
    Omaha NebrASSka Posts: 15
    :rofl: well, that was it! i put a pocket knife in there and heard a little "snap". i bet it didn't even move 1/2 of a millimeter.

    thanks, guys!
     
  12. mattsb2000

    mattsb2000 OT Supporter

    Joined:
    Jun 15, 2003
    Messages:
    61,666
    Likes Received:
    1
    Location:
    San Bernardino, CA

    :beer:

    I should have told you to send it to me for cleaning. :mamoru:
     

Share This Page