Need some help

Discussion in 'OT Technology' started by NVMY03GT, Aug 27, 2005.

  1. NVMY03GT

    NVMY03GT New Member

    Joined:
    Jun 28, 2005
    Messages:
    286
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cincinnati, OH
    Alright I'm an IT Technician and I can't even figure this one out :(

    I have an HP Officejet 7130 All in one. With a Jet Direct ( Print Server ) plugged in the back so I don't need to share it.

    Now, 3 Laptops are connecting to this printer.

    Naturally with HP in order to use ALL of the features you need to install THEIR software. So I did. It finds the printer, when you reboot, you INSTANTLY lose communication with that printer. Now with Windows SP1 no problems can reboot everything no problems. SP2, Forget it. Printer is gone.

    Called HP. HP says call microsoft. Not calling Microsoft at $200 per incident.

    HELP!?!?
     
  2. 5Gen_Prelude

    5Gen_Prelude There might not be an "I" in the word "Team", but

    Joined:
    Mar 14, 2000
    Messages:
    14,519
    Likes Received:
    1
    Location:
    Vancouver, BC, CANADA
    Well SP2 smells of firewall being the culprit, try diabling it all together to see if it fixes it and if it does, find out exactly what you need to open for the firewall to work.
     
  3. NVMY03GT

    NVMY03GT New Member

    Joined:
    Jun 28, 2005
    Messages:
    286
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cincinnati, OH
    :agreed: Tried that one, no dice, there is some OTHER change I need but I don't know where the hell it's at.
     
  4. chips

    chips ...

    Joined:
    May 2, 2004
    Messages:
    3,755
    Likes Received:
    0
    Location:
    Phoenix, AZ
    event viewer show any info?
     
  5. NVMY03GT

    NVMY03GT New Member

    Joined:
    Jun 28, 2005
    Messages:
    286
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cincinnati, OH
    Nada :(

    The thing is I can MAP the printer manually. It's just that stupid software that comes up right when you start the machine and says it can't find it :(
     
  6. mace

    mace i don't read

    Joined:
    Jun 6, 2004
    Messages:
    12,567
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas
    are you logged in as administrator on the laptop? maybe you don't have enough rights
     
  7. NVMY03GT

    NVMY03GT New Member

    Joined:
    Jun 28, 2005
    Messages:
    286
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cincinnati, OH
    Yup I have Admin rights to everything.
     
  8. Repentinus

    Repentinus New Member

    Joined:
    Aug 13, 2005
    Messages:
    586
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lawton, OK
    Did you install the software before connecting the printer? If you don't you can run into some issues with them.
     
  9. NVMY03GT

    NVMY03GT New Member

    Joined:
    Jun 28, 2005
    Messages:
    286
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cincinnati, OH
    Yup, and actually this would apply only if it wasn't Network. I agree if it's a direct connect you can run into problems without installing software first. But this is a network printer, but I did try to install prior with no luck.
     

Share This Page