Macbook / linksys wireless dropping signal

Discussion in 'OT Technology' started by squid, Nov 18, 2008.

  1. squid

    squid braap

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    4,148
    Likes Received:
    0
    Location:
    91403
    So my linksys router works great with my 360, my ps3, and my desktop.

    My Macbook connects fantastically to any wireless network I can find, and holds it...

    ....except my own.

    The airport light literally goes on and off every 2 seconds....2 seconds full signal....2 seconds no signal....2 seconds full signal...2 seconds no signal...

    Doesn't do this with any networks other than my own.

    No other wireless devices in my house have this issue.

    I'm freaking baffled. Any responses leading to an actual answer will be met with a hearty "attaboy".
     
  2. cuttin' wax

    cuttin' wax New Member

    Joined:
    May 27, 2006
    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    0
    Location:
    scraper bike/whistletip city 510
    try upgrading your routers firmware?
     
  3. BlazinBlazer Guy

    BlazinBlazer Guy Witness to The De-Evolution of Mankind.

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Messages:
    18,783
    Likes Received:
    0
    Location:
    Lansing, MI USA
    What model router do you have? Wireless G? N?
     
  4. squid

    squid braap

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    4,148
    Likes Received:
    0
    Location:
    91403
    It's a Linksys WRT 54G.

    I flashed it and updated it, still have the issue. I think maybe the issue is that I just have dead spots in the house. Maybe I should look for an N with extended range.
     
  5. cuttin' wax

    cuttin' wax New Member

    Joined:
    May 27, 2006
    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    0
    Location:
    scraper bike/whistletip city 510
    yo, dont know if you fixed it yet but this download here has so far fixed the problem for me. worth a shot.
     
  6. cuttin' wax

    cuttin' wax New Member

    Joined:
    May 27, 2006
    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    0
    Location:
    scraper bike/whistletip city 510
  7. Raider007

    Raider007 om nom nom nom

    Joined:
    Aug 26, 2002
    Messages:
    17,987
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bay Area
    another thing you can try is removing all the "prefered networks"...
    restarting
    then trying to connect again...

    sometimes something gets corrupt and it won't let you connect or stay connected
     
  8. ///M

    ///M New Member

    Joined:
    Jan 3, 2006
    Messages:
    45,246
    Likes Received:
    0
    Location:
    WA
    Wirelessly posted via wap.offtopic.com (bowrofl: Mozilla/5.0 (iPod; U; CPU iPhone OS 2_1_1 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5F138 Safari/525.20)

    I have this problem with my ps3 which is a room over from the router :mad:
     
  9. 5SpeedSER

    5SpeedSER OT Supporter

    Joined:
    Jun 18, 2003
    Messages:
    26,631
    Likes Received:
    77
    Location:
    South Florida
    Both of my macs have this problem too. But I use a netgear with updated firmware and channel adjusted frequently with no changes.
     

Share This Page