Just got x800, driver problems!!

Discussion in 'OT Technology' started by V-Viper, Dec 9, 2005.

  1. V-Viper

    V-Viper New Member

    Joined:
    Jan 7, 2005
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Location:
    Brockton, MA
    Ok so I just got a All-In-Wonder X800xt 256 mb video card. I formated my HD and installed Windows. I then put in the cd that was with the package and install the driver and all those ATI programs. I go restart my computer and it'll show the windows loading screen but when it should go to the user name log-in screen the screen turns black!

    So I restart in safe mode and a pop-up comes up: SYSTEM ERROR, seems to be coming from x800 driver. [​IMG] I have to disable the 2 drivers under display adapters to get back into normal windows. I tried uninstalling the drivers and trying to 5.1 CAT download from the site.. same thing.

    Here is my system specs:
    -Intel Desktop Board D865PERL
    -Intel P4 3.2ghz
    -2 x 512 mb 2 x 256 mb RAM
    -Windows XP Service pack 1
    -ALL-IN-WONDER x800xt AGP 256mb

    Under "system devices" I have a "Intel(R) 82865G/PE/P/GV/82848P Processor to AGP Contoller - 2571" if it helps with my problem.

    Please if anyone knows anything that can fix this problem let me know! lol :bigthumb: thanks!
     
    Last edited: Dec 9, 2005
  2. DAN513

    DAN513 OT Supporter

    Joined:
    Mar 10, 2003
    Messages:
    10,089
    Likes Received:
    2
    Location:
    204
    if you can, take the AIW card back and get a seperate xwhatever card and get a hauppauge pvr 350. ATI's normal catalyst drivers are pretty decent, but their AIW stuff blows.
     
  3. rsxm5

    rsxm5 OT Supporter

    Joined:
    Oct 13, 2002
    Messages:
    2,961
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Diego, CA
    :werd:

    If you can get them to work right away, they work well. Otherwise, I wouldn't put much time into trying to get it to work. Take it back while you still can.
     
  4. goodprankfarva

    goodprankfarva I didn't think it was very realistic in the movie

    Joined:
    Nov 16, 2005
    Messages:
    4,531
    Likes Received:
    0
    Location:
    Worst City, Indiana
    get service pack 2?
     
  5. rpark

    rpark New Member

    Joined:
    Apr 9, 2005
    Messages:
    1,082
    Likes Received:
    0
    Location:
    Isla Vista, California
    Disable your on board Gfx card
     
  6. AeroSquid

    AeroSquid New Member

    Joined:
    Aug 17, 2005
    Messages:
    9,627
    Likes Received:
    0
    Location:
    KC
    do you have v 1.1 .net framework installed?
     
  7. rkf76

    rkf76 New Member

    Joined:
    May 15, 2004
    Messages:
    559
    Likes Received:
    0
    Bingo!

    You'd be suprised how many people overlook this part of the install
     
  8. EvilSS

    EvilSS New Member

    Joined:
    Jun 11, 2003
    Messages:
    5,104
    Likes Received:
    0
    Location:
    STL
    Now that you got it working go download the latest drivers. If your X800 AIW is like the X850 Pro I picked up this weekend, the CD drivers are stale.
     
  9. PeacefulAnarchy

    PeacefulAnarchy You get one for the money, two for the show, three

    Joined:
    Aug 10, 2005
    Messages:
    810
    Likes Received:
    0
    Location:
    Long Island, NY, USA
    IBnVidiafanboyscomeinandshitupthreadwithanti-ATipropoganda
     

Share This Page