A&P Just calibrated my minitor

Discussion in 'Lifestyle' started by NOR*CAL, Sep 17, 2008.

  1. NOR*CAL

    NOR*CAL OT Supporter

    Joined:
    Oct 5, 2006
    Messages:
    17,613
    Likes Received:
    14
    Location:
    Hella
    :bowdown::bowdown::bowdown:

    24" soyo with Spyder2Express.

    The screen was too bright, so it darkened it up a bit. Probably did some other things too, and I'm lovin' it.
     
  2. FlashhslaF

    FlashhslaF New Member

    Joined:
    Sep 17, 2003
    Messages:
    4,586
    Likes Received:
    0
    i want to calibrate mine, but don't want to shell out 200 bucks for a colorimeter and no one I know has one i can borrow :wtc:
     
  3. NOR*CAL

    NOR*CAL OT Supporter

    Joined:
    Oct 5, 2006
    Messages:
    17,613
    Likes Received:
    14
    Location:
    Hella
    The one I used was bought from Calumet for $74.99 + tax
     
  4. FlashhslaF

    FlashhslaF New Member

    Joined:
    Sep 17, 2003
    Messages:
    4,586
    Likes Received:
    0
    how easy was it?

    have you tested it out to see if there is an actual difference in your prints?
     
  5. Bloke

    Bloke Banned

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Messages:
    26,775
    Likes Received:
    0
    Location:
    Pekin, IL
    did you do your tv too
    id calibrate all my tvs and my neighbors
     
  6. NOR*CAL

    NOR*CAL OT Supporter

    Joined:
    Oct 5, 2006
    Messages:
    17,613
    Likes Received:
    14
    Location:
    Hella
    I just did it a few hours ago, I haven't gotten a chance to have anything printed yet.

    To do this: You just install the software, put the color reading device in front of the screen, and just walk away for 10 minutes.

    It'll then give you a before and after comparison.


    I don't have a TV.
     
  7. Jbrown

    Jbrown OT Supporter

    Joined:
    Jun 15, 2006
    Messages:
    44,497
    Likes Received:
    1
    Location:
    Dallas
    Let me borrow? :x:
     
  8. FlashhslaF

    FlashhslaF New Member

    Joined:
    Sep 17, 2003
    Messages:
    4,586
    Likes Received:
    0
    What does it modify...the actual monitor or the Graphics card?
     
  9. Girth

    Girth ¯\_(ツ)_/¯ OT Supporter

    Joined:
    Jun 28, 2002
    Messages:
    71,426
    Likes Received:
    109
    Location:
    Houston
    I let my mac calibrate mine... works like a charm. :bigthumb:
     
  10. NOR*CAL

    NOR*CAL OT Supporter

    Joined:
    Oct 5, 2006
    Messages:
    17,613
    Likes Received:
    14
    Location:
    Hella
    ahaha it's not even mine :mamoru:

    It boots up a color profile each time you turn on your computer. It doesn't make changes to your graphic card output.

    They suggest you redo the color calibration every two weeks.
     
  11. FlashhslaF

    FlashhslaF New Member

    Joined:
    Sep 17, 2003
    Messages:
    4,586
    Likes Received:
    0
    and this color profile is stored where?
     
  12. NOR*CAL

    NOR*CAL OT Supporter

    Joined:
    Oct 5, 2006
    Messages:
    17,613
    Likes Received:
    14
    Location:
    Hella
  13. OlafBeserka

    OlafBeserka girls pee pee when they see me OT Supporter

    Joined:
    Jul 5, 2005
    Messages:
    7,485
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hella Bay Area
  14. MSTRBKR

    MSTRBKR New Member

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    7,584
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cydonia
    This thread got me wanting to sort out my color.

    All it has done has give me agro.

    My desktop image looks white. The same image looks white in PS CS3. The same image looks yellow in LR. :squint:

    Does LR have a color profile to change?

    I fucking hate color profiles :hs:
     

Share This Page