is this a onboard Video problem?

Discussion in 'OT Technology' started by Fee, Mar 20, 2006.

  1. Fee

    Fee Boba Fett Likes the Nips

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    0
    Location:
    TN
    I build my dad a system over the weekend using a AMD 3200 939 and Foxconn 6150K8MA-8EKRS GeForce 6150 motherboard (it had good reviews on the web and at newegg) and windows XP SP2. All he needs something cheap to look up info on the internet, anyways it work fine the frist two days, but now whenever he plays a video the computer locks up hard and crashes with BSOD. I played around with it for awhile and noticed if i turn off video Hardware acceration. the video play fine. So i got my 6600GT PCI Express and in and tried the video and everything works fine with full video Hardware acceration on. So im thinking its the onboard GPU, I never hard problem like this out of the 5 computers i build so far over the years. so im looking for a second opinion, could it be something else? Or is it time to RMA it to zipzoomfly? Thanks for reading.

    BTW here all the steps i done so far with no fix
    New Video drivers
    Flash the Bios to newest version on the website
    Reinstalled Windows.
     
  2. 4W4K3

    4W4K3 New Member

    Joined:
    Dec 31, 2004
    Messages:
    5,108
    Likes Received:
    0
    Location:
    TX
    So, what error code did the BSOD give you? It can usually tell you exactly what the problem is, whether it be drivers or what.
     

Share This Page