iPod video compatibility???

Discussion in 'OT Technology' started by manchild, Oct 22, 2005.

  1. manchild

    manchild OT Supporter

    Joined:
    Mar 16, 2005
    Messages:
    11,507
    Likes Received:
    1
    Location:
    Chicago
    Yeah, i've got 10.3.9
    I thought i remebered seeing somewhere that you hafta have tiger to put videos onto ur iPod, is this true? i've got QT 7, OS 10.3.9, and iTunes 6.0.1

    I'm thourghly considering ordering one (60gig)
     
  2. manchild

    manchild OT Supporter

    Joined:
    Mar 16, 2005
    Messages:
    11,507
    Likes Received:
    1
    Location:
    Chicago
    also, any good cases out? i want to order one right away, with my iPod.

    And, if i get a dock (universal one) will i be able to use my old iPod's dock to firewire cable to plug the dock into my charger?
     
  3. jordan04

    jordan04 The seeds of love have taken hold, and if we won't

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    1,168
    Likes Received:
    0
    Location:
    md
    Itunes says all you need is 10.2.6 but Quicktime 7 needs 10.3.9 so you can convert your video to h.264. I think you have to have Quicktime Pro to convert though. People say quicktime is a slow converter. PSP Video 9 and Videora are free and supposedly work fine. We'll see when the fedex truck finally gets here. The only case that I've seen, that gives access to the clickwheel and screen isn't coming out until November. Apple has Timbuktu ones on their website but they're more of a holder than a case. Yeah you can use it to charge it just not sync it.
     
    Last edited: Oct 22, 2005
  4. Skoles

    Skoles Guest

  5. jordan04

    jordan04 The seeds of love have taken hold, and if we won't

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    1,168
    Likes Received:
    0
    Location:
    md
    Does anyone know an alternative to handbrake for Windows?
     
  6. samm

    samm Next in Line

    Joined:
    Dec 22, 2000
    Messages:
    2,630
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Jose, CA
    Handbrake for mac?
    http://handbrake.m0k.org/
     
  7. jordan04

    jordan04 The seeds of love have taken hold, and if we won't

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    1,168
    Likes Received:
    0
    Location:
    md
    No I meant a program that was similar to handbrake but was for Windows
     
  8. kawasakiguy37

    kawasakiguy37 New Member

    Joined:
    Nov 23, 2004
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    They have handbrake betas for windows, dont know if theyve released the exe yet... check the forums
     
  9. jordan04

    jordan04 The seeds of love have taken hold, and if we won't

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    1,168
    Likes Received:
    0
    Location:
    md
    Someone said it was command line and didn't work well. Thank you though
     
  10. JointBeaker

    JointBeaker packaging engineer #2 OT Supporter

    Joined:
    Aug 28, 2002
    Messages:
    4,373
    Likes Received:
    0
    Location:
    here.
    http://www.splasm.com/products/productpodner.html

    In no way is this supposed to be any sort of spam....it's just a little company a good friend of mine has been a part of for a few years now. I think they just released this app... :wiggle:

    EDIT: Oh...and feel free to delete if I'm in whatever way spamming for a friend. No harm intended. :)
     
  11. jordan04

    jordan04 The seeds of love have taken hold, and if we won't

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    1,168
    Likes Received:
    0
    Location:
    md
    ''

    No, it looked at it and it sounded great but I need Windows compatibility.
     
  12. kawasakiguy37

    kawasakiguy37 New Member

    Joined:
    Nov 23, 2004
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    Yea, same here. I got handbrake windows commandline to work, but it failed at the very end (after 2 hours!!) becuase my damn movie was 6ch audio (some glitch)
     
  13. jordan04

    jordan04 The seeds of love have taken hold, and if we won't

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    1,168
    Likes Received:
    0
    Location:
    md
    Aw that sucks. Plus I doubt I could have figured it out. Being a chiild of the 90's I've bever had to use command lines. If I get a mac I'll probably learn to use terminal though.
     
    Last edited: Oct 26, 2005

Share This Page