I think I killed my brand new Mobo.

Discussion in 'OT Technology' started by __23skidoo, Jan 8, 2005.

  1. __23skidoo

    __23skidoo ...has the nuts

    Joined:
    Jan 3, 2002
    Messages:
    4,588
    Likes Received:
    0
    Location:
    Atlanta
    WTF.....I'm going around in circles.

    New K8T from MSI
    Yesterday I had power going to my peripherals, but could not get it to post.
    So I stripped it down and took it out of the case, reseated all connections, cleared the cmos,plugged in just the board and memory and could get nothing.

    I know my PS is working. I jumped the pins to make sure it was ok. What else can I do before i consider it DOA?
     
  2. mace

    mace i don't read

    Joined:
    Jun 6, 2004
    Messages:
    12,567
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas
    does the speaker make any beeps? if not, it looks like it's dead.
     
  3. __23skidoo

    __23skidoo ...has the nuts

    Joined:
    Jan 3, 2002
    Messages:
    4,588
    Likes Received:
    0
    Location:
    Atlanta
    nope it has never posted at all or made any beeps....at least THAT would be something to go on.
     
  4. Penetration

    Penetration OT Supporter

    Joined:
    Jan 7, 2004
    Messages:
    19,258
    Likes Received:
    0
    Location:
    MMM my ding ding dong
    Is the bios battery and all jumpers set properly?
     
  5. mace

    mace i don't read

    Joined:
    Jun 6, 2004
    Messages:
    12,567
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas
    did you check to see if the power switch is set correctly?
     
  6. __23skidoo

    __23skidoo ...has the nuts

    Joined:
    Jan 3, 2002
    Messages:
    4,588
    Likes Received:
    0
    Location:
    Atlanta

    yes, however yesterday the jumpers were on clear the first couple of times i tried to start it.
     
  7. __23skidoo

    __23skidoo ...has the nuts

    Joined:
    Jan 3, 2002
    Messages:
    4,588
    Likes Received:
    0
    Location:
    Atlanta

    i wasn't sure about that either, so i jumped those two posts too.
     
  8. frostedfrank

    frostedfrank OT Supporter

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    6,753
    Likes Received:
    4
    Location:
    Ottawa, Canada
    do you have a A64 939 winnchester chip?
     
  9. frostedfrank

    frostedfrank OT Supporter

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    6,753
    Likes Received:
    4
    Location:
    Ottawa, Canada
    if so some new boards don'T support the .09 and need to be flashed with newer bios using a an older chip .13 then will work with winny cores
     
  10. __23skidoo

    __23skidoo ...has the nuts

    Joined:
    Jan 3, 2002
    Messages:
    4,588
    Likes Received:
    0
    Location:
    Atlanta
    Last edited: Jan 8, 2005
  11. mace

    mace i don't read

    Joined:
    Jun 6, 2004
    Messages:
    12,567
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas
  12. tuna816

    tuna816 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2005
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    I had a hell of a time with my 2nd computer. The mobo seems to be getting power but nothing is displaying on the screen. After hours of checking various parts, I found out it's the RAM.
     
  13. Fee

    Fee Boba Fett Likes the Nips

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    0
    Location:
    TN
    Did it work at all before, you try to boot with clear CMOS jump on? I got a K8T NEO MB and it warns doing that could destory your mobo
     
  14. __23skidoo

    __23skidoo ...has the nuts

    Joined:
    Jan 3, 2002
    Messages:
    4,588
    Likes Received:
    0
    Location:
    Atlanta
  15. 666

    666 New Member

    Joined:
    Oct 26, 2003
    Messages:
    674
    Likes Received:
    0
    Location:
    Los_Angeles,_CA Location: Los_Angeles,_CA Location
    same shit happened to me :( didn't work with my video card for some reason... but yeah take it all out and put it on the box and plug in a speaker... see if it beeps .... no beeps = doa most likely


    socket 939 = winchester
    754 = newcastle
     
  16. shassouneh

    shassouneh Guest

    MSI = Most Sh**** In the world. See if you can return it and get yourself a Soyo :big grin: :p

    I had an MSI board. It turned out to be the biggest piece of garbage I ever got. :(
     

Share This Page