I have a serious problem with my network

Discussion in 'OT Technology' started by Artanis, Dec 25, 2005.

  1. Artanis

    Artanis New Member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    32,596
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany
    I already posted this in the main forum but maybe this is a better place for this.

    [​IMG]

    This is how it looks like, no this is my problem. Every time when I go to bed I start uTorrent or Azureus. But the next day all speeds are 0.00 KB/s and the connection failed. It works for like half an hour but then I can't even connect to my router. It seems like the whole network collapsed. I can still access all other PCs but I can't even access the router menu. The only way to solve the problem is to reset the router.

    I tried several routers and it's all the same. But when I try to connect without using a router via PPPoE it works.
     
  2. mastershake

    mastershake so then i punched her in the mouth

    Joined:
    May 11, 2005
    Messages:
    3,646
    Likes Received:
    0
    Location:
    hella-ville
    Try repairing connection if you're on SP2.
     
  3. Artanis

    Artanis New Member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    32,596
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany
    It doesn't work. And even if it would, I can't repair it while I sleep. :hs:
     
  4. Fee

    Fee Boba Fett Likes the Nips

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    0
    Location:
    TN
    What Router, Newest Firmware?
     
  5. Cassie1225

    Cassie1225 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2005
    Messages:
    250
    Likes Received:
    0
    Try putting the modem in "bridge" mode if possible, this will allow you to setup the router that's behind it for PPPoE so that it does the connection instead of the modem. You didn't say how you had it setup, but try it this way.
     
  6. Artanis

    Artanis New Member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    32,596
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany
    some Hama router with the newest firmware. The other router I tested was a Belkin.
     
  7. Artanis

    Artanis New Member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    32,596
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany
    actually I don't really know what you want me to do.
     
  8. EagerZeroedThick

    EagerZeroedThick New Member

    Joined:
    May 16, 2002
    Messages:
    5,971
    Likes Received:
    0
    Location:
    In a blade enclosure near you
    404 serious problem not found

    omg my torrents will not work :run:
     
  9. Artanis

    Artanis New Member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    32,596
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany
    this IS a serious problem. :squint:
     
  10. Artanis

    Artanis New Member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    32,596
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany
    oh and this is not only a torrent thing, it CAN happen with other programs aswell.
     
  11. Cassie1225

    Cassie1225 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2005
    Messages:
    250
    Likes Received:
    0
    When you connect to the internet, you must provide your username/password to your ISP, this is called authentication yourself to the ISP...telling them who you are. This "PPPoE authentication" can be done on the modem they provide, on your router, or on your XP computer via PPPoE as you did above.

    The authentication is usually done on the ISP provided modem they sent you, however you can put the modem into a special mode that takes away that fuction and lets you authenticate using the router or the computer. Being that you used several routers and had the same problem, more than likely the setup you are using for the modem and router is causing weird issues like you described.

    Try changing the modem so that it doesn't do the PPPoE authentication, and then setup PPPoe authentication on the router. Your ISP should be able to show you how to put the modem into that special mode.
     

Share This Page