Help networking Vista an XP?

Discussion in 'OT Technology' started by negative zero, Dec 8, 2007.

  1. negative zero

    negative zero New Member

    Joined:
    Oct 27, 2003
    Messages:
    6,328
    Likes Received:
    0
    Location:
    the Watchtower
    My brother got a lenovo laptop with Vista Ultimate. He has a desktop with XP Pro. On the XP machine can connect to the lenovo and drag/drop files no problem. If I am at the lenovo machine, it sees the XP box but gives me the //computename is not accessable.... error.

    Any ideas on how to get the vista (laptop) to connect to the XP machine?

    BTW no firewalls and both C drives are shared with all permissions.
     
  2. negative zero

    negative zero New Member

    Joined:
    Oct 27, 2003
    Messages:
    6,328
    Likes Received:
    0
    Location:
    the Watchtower
  3. drumbandit

    drumbandit New Member

    Joined:
    Aug 14, 2003
    Messages:
    25,811
    Likes Received:
    0
    Location:
    South Point Poker Room - Table 11
    Is the guest account enabled?
     
  4. negative zero

    negative zero New Member

    Joined:
    Oct 27, 2003
    Messages:
    6,328
    Likes Received:
    0
    Location:
    the Watchtower
    I'll have him check but I'm pretty sure it's not.

    Why? is it supposed to be?
     
  5. drumbandit

    drumbandit New Member

    Joined:
    Aug 14, 2003
    Messages:
    25,811
    Likes Received:
    0
    Location:
    South Point Poker Room - Table 11
    I dunno honestly. My friend and I wanted to share some files, and for some reason we weren't able to connect even though all permissions were set.

    I turned on the guest account then boom, he was able to log in. :o I could be wrong though.
     
  6. haargerman

    haargerman ayuh.

    Joined:
    Oct 23, 2005
    Messages:
    4,748
    Likes Received:
    0
    Location:
    Boston
    Try MS knowledge base.
     
  7. negative zero

    negative zero New Member

    Joined:
    Oct 27, 2003
    Messages:
    6,328
    Likes Received:
    0
    Location:
    the Watchtower

    Was this vista and XP? The XP machine seems to be doing OK but the vista machine cannot access it. I guess I can try but it'll probably be next weekend so any other ideas would be great.




    :ugh2:
     

Share This Page