EDU request on running windows on macbook pro

Discussion in 'OT Technology' started by macbook bro, Apr 28, 2010.

  1. macbook bro

    macbook bro Guest

    how do you do this
     
  2. Pitt

    Pitt 1-1-11 — Never Forget OT Supporter

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    150,314
    Likes Received:
    0
    Location:
    Injured Reserve
  3. macbook bro

    macbook bro Guest

    is windows 7 the way to go?
    i think i'd be good with XP, i just need it for those few emergency times when you absolutely, positively, can't use a mac
     
  4. tenplanescrashing

    tenplanescrashing Active Member

    Joined:
    Jan 9, 2005
    Messages:
    9,287
    Likes Received:
    0
    My MBP is from late 2006/early 2007 (i think)...am I able to use bootcamp and install Win7?
     
  5. Lit Wick87

    Lit Wick87 OT Supporter

    Joined:
    Aug 6, 2005
    Messages:
    66,455
    Likes Received:
    104
    Location:
    Stuck between desire and compromise
    i have a 2.16 mbp from then and i boot 7 64bit just fine
     
  6. DouggieJ

    DouggieJ OT Supporter

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    8,126
    Likes Received:
    0
    Location:
    New York, NY USA
    7 is a lot nicer than XP, but if you already have XP and don't plan on using it much, that would probably be fine for you.
     
  7. macbook bro

    macbook bro Guest

    i just don't care that much about it being "nice" or having advanced features
    i want an install that takes as little space as possible and runs a stripped-down OS so that I can run the odd .exe or do random tasks that are still not apple-able
     
  8. Zak8022

    Zak8022 New Member

    Joined:
    Apr 16, 2004
    Messages:
    4,012
    Likes Received:
    0
    Location:
    Maryland
    For this, i would say XP. Generally speaking it seems to want less resources than 7.
     
  9. hurleyint1386

    hurleyint1386 Someone has sand in their vagina

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    3,687
    Likes Received:
    0
    Location:
    Rochester, NY
  10. you know me

    you know me OT where the douchbags play

    Joined:
    Dec 7, 2001
    Messages:
    84,664
    Likes Received:
    17
    vmwear sucks, bootcamp or don't do it
     
  11. macbook bro

    macbook bro Guest

    well bootcamp assistant is pretty idiot proof but something is still going wrong with the windows installer

    typical.
     
  12. DouggieJ

    DouggieJ OT Supporter

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    8,126
    Likes Received:
    0
    Location:
    New York, NY USA
    What is happening?
     
  13. macbook bro

    macbook bro Guest

    its just stopping in the middle of the install and not doing anything
    it gives me an option to "boot from cd" and when i do that, it just starts over with the install, that then fails at the same point

    google is telling me i should try burning another disc, since the macbook drives are very sensitive to imperfections

    so imma give that a shot
     
  14. DouggieJ

    DouggieJ OT Supporter

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    8,126
    Likes Received:
    0
    Location:
    New York, NY USA
    When it reboots during the install, don't press a key to boot from the CD. You want it to start up from the hard drive Windows partition.
     
  15. macbook bro

    macbook bro Guest

    yeah no shit, but that never happens
    it just chills at the boot from cd screen indefinitely
     
  16. DouggieJ

    DouggieJ OT Supporter

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    8,126
    Likes Received:
    0
    Location:
    New York, NY USA
    So it just freezes at the "Press any key to boot from CD" screen? That's weird, it sounds like it's freezing in the EFI BIOS emulator. :dunno:

    Do you have the latest firmware updates installed?
     
  17. hsmith

    hsmith OT Supporter

    Joined:
    Feb 24, 2002
    Messages:
    124,498
    Likes Received:
    578
    Location:
    Your mother.
    bootcamp is fucking garbage, use vmware fusion
     
  18. macbook bro

    macbook bro Guest

    you think? i don't really need the ability to run both at once
     

Share This Page