DSL Connection Prob

Discussion in 'OT Technology' started by fog99, Jan 19, 2008.

  1. fog99

    fog99 New Member

    Joined:
    Dec 13, 2007
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    this is my setup: a 660 embarq dsl modem with a linksys wireless router like u by from walmarts, and i cant go 15 minutes without it disconnecting. its most likely the modem i think cuz the connection lights cut on/off most of the times its disconnected.
     
  2. Stilgar1973

    Stilgar1973 New Member

    Joined:
    Aug 12, 2006
    Messages:
    8,533
    Likes Received:
    0
    Step 1:
    Call Embarqs help desk.

    I know it isn't the most fun thing to do, but they are prepared to walk you through setting up the modem with the router correctly.
     
  3. Doc Brown

    Doc Brown Don't make me make you my hobby

    Joined:
    Mar 31, 2006
    Messages:
    16,404
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ohio
    +1 on that.

    If the modem is bad, they'll give you a new one.
     
  4. fog99

    fog99 New Member

    Joined:
    Dec 13, 2007
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    cool but i hate getting forwarded to some place in india or pakistan.its insulting
     
  5. Swerve

    Swerve OT Supporter

    Joined:
    Feb 20, 2005
    Messages:
    3,175
    Likes Received:
    3
    Have you used an ipconfig/all command to see if the DHCP server keeps changing your IP? The lease may be very short.

    Shrug.jpg
     
  6. P07r0457

    P07r0457 New Member

    Joined:
    Sep 20, 2004
    Messages:
    28,491
    Likes Received:
    0
    Location:
    Southern Oregon
    Embarq call centers are super-shitty. I feel sorry that you have to call them.

    Make sure the 660 is in "bridge" mode.

    Put DD::WRT on the Linksys.
     

Share This Page