A&P Canon Error 99

Discussion in 'Lifestyle' started by delslow, Feb 1, 2007.

  1. delslow

    delslow my car may not be fast, but the back window goes d

    Joined:
    Oct 3, 2001
    Messages:
    6,608
    Likes Received:
    0
    Location:
    Pittsburgh, PA
    My Digital Rebel is starting to act up and sometimes when I turn it on I get an Error 99 message. It's not every time, but maybe once out of every 5 times I start it up. If I turn it off and on again it's fine. I googled it and I guess it's an issue with the lens connection.

    Does anyone else have this problem? Some people suggested cleaning the contacts. If you have the problem, did it get gradually worse or bad all of a sudden?
     
  2. mattsb2000

    mattsb2000 OT Supporter

    Joined:
    Jun 15, 2003
    Messages:
    61,666
    Likes Received:
    1
    Location:
    San Bernardino, CA
    I got that once.

    I cycled it, and it never did it again.
     
  3. Cobber

    Cobber Wanna touch my bunny hole?

    Joined:
    Jul 5, 2003
    Messages:
    13,732
    Likes Received:
    0
    Location:
    :canada:
    Do you have the battery grip?
     
  4. JinXman

    JinXman New Member

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Are you using older aftermarket lenses? I had this issue with some older Sigma lenses. They say you can send the lenses back to the manufacturer to have them do something for compatability.
     
  5. JaimeZX

    JaimeZX Formerly of :Sep 2001: fame - Also: Sprout Crew OT Supporter

    Joined:
    Nov 7, 2005
    Messages:
    9,226
    Likes Received:
    26
    Location:
    Charleston, SC
    That's happened to our 20D a few times. Turn it off and back on. Remove & reinsert the battery.

    But if it's doing it every five cycles... that's an awful lot. :hs:
     
  6. delslow

    delslow my car may not be fast, but the back window goes d

    Joined:
    Oct 3, 2001
    Messages:
    6,608
    Likes Received:
    0
    Location:
    Pittsburgh, PA
    nope

    I'm using a month old Tamron
     
  7. mattsb2000

    mattsb2000 OT Supporter

    Joined:
    Jun 15, 2003
    Messages:
    61,666
    Likes Received:
    1
    Location:
    San Bernardino, CA

    Wiggle the lens about while the meter is on.

    Post the results.
     

Share This Page