A&P Camera RAW editor for CS1

Discussion in 'Lifestyle' started by Drunken Karnie Midget, Oct 11, 2008.

  1. Drunken Karnie Midget

    Drunken Karnie Midget In Yeo We Trust, All Others Pay Cash OT Supporter

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    39,145
    Likes Received:
    0
    Location:
    Dirty Canada
    Well, i did it... i jumped ahead of myself, and shot ~200 photos in RAW only... and now CS1 can't open them. Later versions of Adobe's Camera Raw aren't compatible with CS1, so now i'm fucked. Are there any freeware plug-ins for CS1 that'll work?
     
  2. OlafBeserka

    OlafBeserka girls pee pee when they see me OT Supporter

    Joined:
    Jul 5, 2005
    Messages:
    7,485
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hella Bay Area
    download cs3. its free everywhere
     
  3. Drunken Karnie Midget

    Drunken Karnie Midget In Yeo We Trust, All Others Pay Cash OT Supporter

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    39,145
    Likes Received:
    0
    Location:
    Dirty Canada
    I'd go that route, but i've got enough issues as it is without pulling some virus off a cracked version.

    I guess i'll just install the software that came w/ the camera, and hopefully that'll be able to export to CS without losing much...
     
  4. OlafBeserka

    OlafBeserka girls pee pee when they see me OT Supporter

    Joined:
    Jul 5, 2005
    Messages:
    7,485
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hella Bay Area
    are you on a mac or pc? I dont think people still put viruses on downloads.
     
  5. Drunken Karnie Midget

    Drunken Karnie Midget In Yeo We Trust, All Others Pay Cash OT Supporter

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    39,145
    Likes Received:
    0
    Location:
    Dirty Canada
    PC... we get viruses on everything :o
     
  6. Jbrown

    Jbrown OT Supporter

    Joined:
    Jun 15, 2006
    Messages:
    44,497
    Likes Received:
    1
    Location:
    Dallas


    Dude, viruses are hard to get unless you're an IDIOT
     
  7. Jbrown

    Jbrown OT Supporter

    Joined:
    Jun 15, 2006
    Messages:
    44,497
    Likes Received:
    1
    Location:
    Dallas
    :hsugh:
     
  8. Drunken Karnie Midget

    Drunken Karnie Midget In Yeo We Trust, All Others Pay Cash OT Supporter

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    39,145
    Likes Received:
    0
    Location:
    Dirty Canada
    It's all good... Cannon did me a solid.. their shitty packaged software will export to Photoshop as a TIFF... Will that work as far as the "shooting in jpeg? kill yourself" attitude?
     
  9. Drunken Karnie Midget

    Drunken Karnie Midget In Yeo We Trust, All Others Pay Cash OT Supporter

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    39,145
    Likes Received:
    0
    Location:
    Dirty Canada
  10. jared_IRL

    jared_IRL OT Supporter

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    17,726
    Likes Received:
    51
    http://free.avg.com/

    download it and feel better.

    Oh, and get off internet explorer. Use firefox, opera or safari.

    Seriously. Internet explorer is the sole reason spyware and viruii exist.
     
  11. adamlewis88

    adamlewis88 New Member

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    5,392
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Francisco, CA
    I cant speak for Nikon, but DPP (the software that comes with Canon cameras) does the best job of converting RAW files...
     
  12. Drunken Karnie Midget

    Drunken Karnie Midget In Yeo We Trust, All Others Pay Cash OT Supporter

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    39,145
    Likes Received:
    0
    Location:
    Dirty Canada
    I'm rockin firefox, and AVG already... downloading CS3 right now :cool:
     
  13. Smeghead

    Smeghead New Member

    Joined:
    Oct 6, 2006
    Messages:
    7,108
    Likes Received:
    0
    Location:
    Klingonlandia
    You prefer CS3 infront of LR?
     
  14. jared_IRL

    jared_IRL OT Supporter

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    17,726
    Likes Received:
    51
    LR isn't an image editing tool, it's a raw development tool.

    CS3 comes with Adobe Camera Raw, which is LR 'lite', AND Photoshop, which IS an image editing tool.

    So if I had to pick one... Yeah, CS3.
     
  15. Smeghead

    Smeghead New Member

    Joined:
    Oct 6, 2006
    Messages:
    7,108
    Likes Received:
    0
    Location:
    Klingonlandia
    As I understood it, Lightroom uses Adobe Camera Raw as well, just a different layout.
     
  16. jared_IRL

    jared_IRL OT Supporter

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    17,726
    Likes Received:
    51
    yeah, thats correct.

    But CS3 is the whole suite. Gives you tons more editing options than just LR.

    In all reality, if you have CS3, you might not ever NEED LR. But if you have LR and not CS3, you'll be missing out.

    LR is really just the professional organizational tool for photographers. CS3 is a whole package of software.
     
  17. Drunken Karnie Midget

    Drunken Karnie Midget In Yeo We Trust, All Others Pay Cash OT Supporter

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    39,145
    Likes Received:
    0
    Location:
    Dirty Canada
    Speaking of CS3... i fucked up the install... need to wait until there are 2 days left of the trial version to make it permanent, and cheap. so now i'm re-installing for the 3rd time :o but the wait will be worth it.
     
  18. OlafBeserka

    OlafBeserka girls pee pee when they see me OT Supporter

    Joined:
    Jul 5, 2005
    Messages:
    7,485
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hella Bay Area
    user error wtf 2 days before trial ends? The version I have just needs a serial number. I dont have to deal with any of that silly bs
     
  19. Drunken Karnie Midget

    Drunken Karnie Midget In Yeo We Trust, All Others Pay Cash OT Supporter

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    39,145
    Likes Received:
    0
    Location:
    Dirty Canada
    Think i found my issue. you have to wait until the trial is 2 days from expiration. Any sooner, or later, and it doesn't work. The reason the uninstalls haven't worked is because adobe leaves a cache file in the common files folder... thus it remembered all the previous installs, etc. delete that, and i'm ready to try round 4... i'll have some pics up later tonight or tomorrow after that.
     
  20. Drunken Karnie Midget

    Drunken Karnie Midget In Yeo We Trust, All Others Pay Cash OT Supporter

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    39,145
    Likes Received:
    0
    Location:
    Dirty Canada
    Looks like i've finally got this bullshit figured out. The good people at Adobe created a cs3cleaner application so their beta testers could actually install their full versions, once they received them, and happen to still have it available to the general public. Makes me glad I'm stubborn and greedy enough to keep trying all fucking weekend, rather than just succumbing to the inevitable, and using the stock software that came with my 350D. I'm now in the process of fixing this, and i'll have some new (and better, i.e. with a subject) photos up in a couple of days. 204 total to go through PP, though y'all only see a handful. Thank you stubborn nature :bowdown:
     

Share This Page