GUN AR15 help?

Discussion in 'On Topic' started by WiLL, May 28, 2006.

  1. WiLL

    WiLL Active Member

    Joined:
    Sep 16, 2001
    Messages:
    9,450
    Likes Received:
    0
    Location:
    bayarea
    http://www.coldwarshooters.net/index.php?main_page=product_info&cPath=17&products_id=101

    [​IMG]


    I am planning on getting that for my rifle. But I am pretty much a noob when it comes to ARs. When I get that upper, it doesnt look like it has a rear sight. Will I need to buy a rear sight for it? If so, is there an universal mount for the rear sight for that particular upper?

    Also, when I choose to get optics in the future, what mounts do I need to get? It looks like theres already a mounting system on the upper, but it doesnt look like Weaver mounts...which is what I am most familiar with.

    School me. :o
     
  2. TL1000RSquid

    TL1000RSquid ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Messages:
    14,257
    Likes Received:
    0
    Location:
    NY
    To use iron sights on it you have 2 choices get a removable carry handle :greddy: or get this http://www.eaglefirearms.net/ARMSnumber40.htm :cool: with the A4 upper buis will mount right on
     
  3. Y2kAccord

    Y2kAccord Everything happens for reasons I just dont know

    Joined:
    Jun 16, 2000
    Messages:
    56,089
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas Bound!
    Yeah that is a flat top, which would only be used if you were getting a scope.
     
  4. itchiban

    itchiban New Member

    Joined:
    Jun 26, 2005
    Messages:
    5,926
    Likes Received:
    0
    Location:
    East Valley
    That is the same upper I have, except I swapped my handguards for the thicker "M4" style ones. If you ever plan on using a eotech/aimpoint or similar scope, go for a flip up or fixed rear sight. If not, the carry handle isn't a bad option. RRA has a mount for the Eotech with a built in BUIS. Thats the way I think I'm going.
     
  5. WiLL

    WiLL Active Member

    Joined:
    Sep 16, 2001
    Messages:
    9,450
    Likes Received:
    0
    Location:
    bayarea

    If I get that BUIS, can I still use other optics at the same time? Or will I have to remove it?
     
  6. SnakeEater

    SnakeEater OT Supporter

    Joined:
    May 23, 2006
    Messages:
    8,373
    Likes Received:
    2
    Location:
    Burma
    If youre using an Eotech,You can..Not sure bout others though.I have my Bushy M4 set up the same way.But,I have a Larue Eo mount.You can attack or take off in a heart beat and still holds it`s zero.
     
  7. GlocksRock

    GlocksRock Glock > You

    Joined:
    Jun 15, 2003
    Messages:
    6,647
    Likes Received:
    0
    Location:
    North Carolina
    I have an A.R.M.S #40 and an EOTech on a LaRue Tactical quick detatch mount... I love it.
     

Share This Page